twitter
rss

Драга децо,

Данас имам прилику да вам представим једну од најзанимљивијих књига које сам до сада имала прилику да видим. Ана Брет, аутор ове књиге, нам је испред издавачке куће Креативни центар омогућила да упознамо свет лутајући кроз лавиринте путем књиге Око света кроз лавиринте.


Књига Око света кроз лавиринте састоји се из два дела - на свакој страници се налазе по два града и два лавиринта. Али пут око света кроз латиринте ни мало није лак. Ваш задатак је да када пронађете излаз из једног лавиринта пронађете одговарајући улаз у следећи лавиринт. Начин да се сусретнете са најзначајнијим градовима света је употпуњен замиљивим информацијама и још занимљивијим илустрацијама. Са једне стране књиге се упознајемо са градовима - са престоницама које нуде спектар историјских и културних баштина; док са друге стране имамо прилику да прођемо кроз лавиринт који води кроз исту. Лавиринти су илустровани на тај начин да су обухваћена сва чуда која свет носи.
Путујући око света кроз лавиринте слетећете на следећа пристаништима: Сиднеј, Рио де Жанерио, Грчка острва, Копенхаген, Велика пирамида у Гизи, Геотермално подручје Хаукадалур, Њујорк, видећете Поларну светлост, упознаћете Берлин, Велики кинески зид, Стеновите планине, Будимпешту, Залив Халонг, Викторијине водопаде, Барселону, Амазонску тропску прашуму, Куала Лумпур, Дубровник, Антарктик, Швајцарске Алпе, Таџ Махал, Кјото, Буенос Ариес, Попокатепетл, Суву, Макареш. Париз, Праг, Мачу Пикчу, Истанбул, Природни резерват Цинги де Бемараха, Бурџ калифу, Пукет, Ангкор ват, Столхомски архипелаг, Москву, Сеул, Хаваје, Венецију, Лондон, Краков, Плаве планине, Сафари, Квинстаун и Пекинг. Кроз све ове градове ће вас водити ваши другари Ђорђе и Дона. На вама је, да се заједно са њима, упутите на пут око света.

П.С. Ако се икада одлучим на пут око света, носим ову књигу са собом. Не само због свих чуда света приказаних у њој, него зато што бих путујући кроз лавиринте књиге знала куда да идем у реалности. 
П.С.С. Док се не одлучим на тај пут око света, срдачно препоручујем једну од најзанимљивијих књига коју сам имала прилике да видим до сада. Уколико је и ви желите, потражите је на следећем линку (на истом можете и да је прелистате): http://www.kcknjizara.rs/?b=B186. Хвала издавачкој кући Креативни центар на послатој књизи.




Јелена Стошић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар