twitter
rss

Када би љубав била инструмент - који би инструмент била? Када би свирала - шта би могла да свира? Када би љубав била пократачка снага свих људи - тада не би било лоших ћуди. Зато су ту стварчице од памука и вуне - направљене од љубави струне, да подсете све на светлу страну овог света, да подсете све да се због оваквог рада окреће планета. Ко је дама која стоји иза производа у које је уткана љубав:


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Здраво свима! Зовем се Тања Туцаковић, живим у Сомбору. По занимању сам економиста, учитељица у покушају, кројачица, хеклачица.... У ствари, оно што радим је и мој хоби јер заиста уживам стварајући. Много љубави је уложено у сваки предмет који израдим. Животна радост ми је, наравно, моја породица, четворо дивне деце на које сам јако поносна.


Памучне и вунене стварчице су настале потпуно спонтано када сам хтела да купим хеклане капице али није било величине за моје девојчице па сам покушала сама да их направим... и успела у томе. Наравно, почела сам са  једноставнијим капицама, али упорност је донела са собом усавршавање, тако да су се нове, занимљивије капе многима свиделе и тако сам почела да их постављам на друштвеним мрежама. Касније је дошло и шивење, некако само од себе.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Све радим сама - од идеје до готовог производа.


Моји производи су намењени и деци и одраслима, а највише љубитељима ручног рада квалитетне израде и природних материјала.


  • Којим темама се бавите? Шта Вас инспирише?
Немам неку одређену тему. Правим оно што ми дође у датом тренутку и то је то. Инспирацију налазим првенствено у својој деци. Све што правим - прво сам њима направила. Ако се њима допадне то је одобрење да наставим даље.


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Памучне и вунене стварчице? Позитивни/негативни коментари.
До сада није било негативних коментара. Често своје радове и покањам. У сваком случају за узврат добијам само позитивне реакције.


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Прилично је тешко. Сви смо заокупљени многобројним обавезама. Чини ми се да је тај неки животни ритам све бржи и бржи. Ипак, нађе се времена (бар је код мене тако) за опуштање, игру са децом, узивање у доброј књизи, сунчаном дану.... само замисли живот у ритму музике за плес.


Мислим да деца данашњице знају да маштају, а моје стварцице им чак могу и помоћи у томе. Поготову тзв. тиха књига која, као одлична инерактивна играчка, такође веома подстиче машту.



Моје производе за сада можете наћи искључиво на друштвеним мрежама. Фејсбук страница Мој кутак или инстаграм налог pamucne_i_vunene_stvarcice, а за више информација можете ме контактирати на број 060-15-74-078.

  • Планови за даље?
Планови за даље.... хм, и немам неки посебан план. Усавршавање и допуњавање вештина.... можда плетење, то још нисам пробала.


П.С. Замислите сваки дан у ритму музике за плес, и замислите да таква музика покреће ваше стваралачко биће. Шта бисте створили? Чиме би се бавили када живот не бисте схватали превише озбиљно? Можда нечим још озбиљнијим. Неко је рекао да је игра озбиљно занимање - зато се играјте, маштајте, стварајте. Будите ту због себе - будите више ту због драгих људи.

П.С.С. Драга Тања, хвала на поклонима!


0 коментара:

Постави коментар