twitter
rss

Одговор на питање „Како да у један свет бебе и маме сва машта света стане?“ зна наша креативна личност недеље, коју имам прилике да Вам представим. Како је могуће да сва машта света заузме свет једне бебе и једне маме? Да ли заиста машта може да направи свашта? Да ли инспирација и мотивација може да нестане? Сазнајте:


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Moje име је Тамара Милисављевић, по занимању доктор стоматологије, по опредељењу креативац. Супруга и мајка једног малог Андреја. До сада сам сваки свој хоби некако претварала у посао, којим сам се бавила одређено време. Од израде ноктију, преко декупажа, прављења накита, па све до сада када сам се посветила грађењу новог бренда Бебин свет. Животну радост проналазим у својој породици и блиским пријатељима. Немам одређену животну филозофију, живим тренутке и уживам у сваком од њих.


Ова прича почиње негде у лето 2015. када сам била трудна. Пожелела сам да уредим собу за Андреја неким специфичним детаљима, па сам трагала за свакаквим идејама и инспирацијом. Јако ми се допала висилица за креветац са слонићима и тада сам своју свекрву (садашњу партнерку у послу), која има искуства у шивењу, питала који су то материјали, како би то могло да се издради, и понудила ми је своју помоћ. Kао и свака будућа бака имала је жељу да учествује око свега што је везано за бебу која долази и ја сам то свакако прихватила. Помоћ је добродошла. Нацртала сам облике који су ми се допали, искројила, а она је ручно шила играчкице за нашу будућу вртешкицу. Оно што смо направили свидело се и другима око нас, а лично задовољство је расло J Наредне године на пролеће, направили смо висилицу и јастуче по маминој жељи за једну малу Фрајерку, и наш рад није остао непримећен. Нисмо се ни надали да ће се након фотографије на друштвеним мрежама појавити такво интересовање за нешто што смо урадили. То је био окидач и ветар у леђа да врло брзо направимо свој профил на Инстаграму и започнемо нешто ново, нешто што тада ниси могао да видиш код нас, већ само тамо негде, тамо негде у иностранству, тамо негде на Пинтересту, а није ти лако доступно. И данас помислим – Хвала мами Ивани што је са светом поделила оно што смо урадили за њу.


Наши производи намењени су  бебама, старијој деци, као и свакоме ко се тако осећа J Израђујемо поменуте висилице за креветац, декоративне јастучиће, платнена слова, а лагано крећемо и са издрадом постељина и оградица за креветац. Још једна новина код нас је Бебин дрвени свет, волим да кажем огранак Бебиног света,  који се бави израдом дрвених детаља за дечје собе. Ту је прсте умешао мој супруг. У понуди су кућице за лутке, разне полице, кутије за играчке. Kонстантно постоји тенденција ширења асортимана.

 
  • Да ли се дешава да изгубите инспирацију? Где је налазите?
Не дешава се да изгубимо инспирацију, идеја и замисли је много, постоји проблем само у недостатку времена и повремених застоја у раду, због више послова које обављамо истовремено. Стална инспирација су сва та мала створења која долазе на свет и маме које желе да уреде простор за њих на најбољи могући начин. Ми смо ту да помогнемо.


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Бебиног света? Позитивни/негативни коментари.
Јако сам срећна што до сада нисмо имали ниједан негативан коментар или било какво незадовољство везано за наш производ. Маме, тетке, куме, другари, сви они који купују код нас својим малишанима, нам се обично јављају када приме пакетић и најчешће кажу да су презадовољни и да је уживо све још лепше него на слици. Где ћете већу инспирацију и задовољство?


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Темпо данашњег живота је веома брз и сви сазримо и раније него што се очекује, али човек никад не сме да изгуби оно нешто детиње у себи. Не смемо себи ускратити да маштамо и сањаримо. Ако то умемо, дете у нама никада неће нестати. А срећа је свуда око нас, треба само да научимо да је препознамо. Довољно је бити љубазан према некоме на улици и тај неко ће већ осећати радост. Срећа је у малим стварима.


  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Бебин свет помаже у томе?
Верујем да деца данашњице нису изгубила све оно што смо ми и старији од нас имали. Живот можда јесте другачији, али дете треба научити да буде дете, да зна да се игра, да буде креативно. Дете лако може да започне кретивну игру са нашим једнорогом рецимо, нашом куцом, мацом, совицом.. Инспиративно опремљена дечја соба дефинитивно подстиче на машту. И на крају дана загрлити меду и заспати међу меканим облацима, зар то није права ствар?


Можете нас пронаћи на друштвеним мрежама, Инстаграм профил @bebin.svet и @bebin.drveni.svet, као и на Фејсбук страници Bebin svet. Све производе углавном правимо по поруџбини и готове шаљемо на кућну адресу. Са вама се договарамо око свих детаља, облика, боја, дезена. Повремено нас можете пронаћи и на неким фестивалима, где излажемо своје прозводе, па се уживо можете упознати са оним што радимо.


  • Планови за даље?
За сада нам је план да наставимо интензивно да радимо оно што смо започели, где ће нас то одвести видећемо. Желимо да наставимо да увесељавамо малишане, младе родитеље и будуће родитеље и да дамо свој допринос њиховом новом поглављу живота када један мали принц или принцеза стигне у њихов дом.



П.С. Од нас зависи каква ће деца бити. Када деца кажу: „Ми смо Ваша будућност - да ли Вас је страх?“ требало би да се упитамо зашто нас је страх. Где смо то погрешили и застали у жељи да напредујемо? Грешимо од почетка. Спутавамо децу тако што им не дајемо да се креативно изразе. Кречимо изнова и изнова зидове у бело, само зато што је дете узело оловкуи шарало по белом зиду. Оставите беле зидове у дечијој соби, купите креде и дрвене бојице - нека дете само одреди какву средину жели. Ви га можете усмерити тако што ћете му направити средину која инспирише. Бебин свет је место где можете пронаћи све што Вам је потребно како би средина у којој дете одраста била подстрек за његов развој. Чика Ршум је рекао „Дете треба да посматраш, ал` му немој на пут стати, што га пре човеком сматраш, пре ће човек и постати.“
П.С.С. Драга Тамара, хвала на дином изненађењу, које и јесте доказ колико маште може да стане у свет једне бебе и маме. J


Јелена Стошић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар